Ο αυθεντικός σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος - The original club Marathon Runners of Marathon.

                                       

Αγαπητοί δρομείς. Είμαι ο Κώστας Τσαγκαράκης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 4ου αγώνα δρόμου, με την επωνυμία «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων».

Σας αποκαλώ «αγαπητούς» και θα συνεχίσω να σας αποκαλώ «αγαπητούς». Άφησα επίτηδες να περάσουν λίγες μέρες και μετά να σας γράψω, για να «καταλαγιάσει ο θυμός μου».

 

Το παρόν σημείωμά μου, εκφράζει τις προσωπικές μου απόψεις και δεν έχει ευθύνη η Οργανωτική Επιτροπή. Απευθύνομαι σε όλους εκείνους τους δρομείς, οι οποίοι είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους στον πιο πάνω αγώνα, αλλά δεν παρουσιάστηκαν για να τρέξουν την ημέρα του αγώνα. Με το σημείωμά μου αυτό έρχομαι να σας εκφράσω τα παράπονά μου για τη συμπεριφορά σας, η οποία και σε κάποιους άλλους αγώνες έχει επαναληφθεί.

Και για να γίνω σαφής. Οι δηλώσεις είχαν ανοίξει αρκετό καιρό πριν και ήταν με ηλεκτρονικό τρόπο. Το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα (πέραν της οργανωτικής αρτιότητας) ήταν ότι προσφέρθηκε και πάλι ΔΩΡΕΑΝ. Οι Δήμοι Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ΠΑΝΤΟΤΕ προσφέρουν τους αγώνες ΔΩΡΕΑΝ.

Φυσικά οι αγώνες μας έχουν αρκετά έξοδα: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, νερά σε ΔΥΟ σημεία, στον τερματισμό: νερό, αναψυκτικό, μπανάνα, δίπλωμα. Απονομές μεταλλίων και επάθλων, παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου, περισσότερους από 150 εθελοντές, Τροχαία, Δημοτικές Αστυνομίες, το προσωπικό των υπηρεσιών των δύο Δήμων και αρκετές ακόμη παροχές. Όλα ΔΩΡΕΑΝ. Όλα αυτά προς τιμή της ειδικής αφιέρωσης του αγώνα (τις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων), αλλά και όλων των δρομέων που προσέρχονται και τρέχουν, τιμώντας τους πρόσφυγες.

Οι δρομείς όμως, τους οποίους εγώ προσωπικά πάντοτε υπερασπίζομαι, θεωρούν ότι μπορούν να μην προσέλθουν στον αγώνα, γιατί το πρωινό αυτό της Κυριακής επέλεξαν να κάνουν κάτι άλλο, διαφορετικό από τη συμμετοχή τους στον αγώνα μας.

Εδώ λοιπόν μπαίνουν τα δικά μου παράπονα. Οι διοργανωτές βλέποντας ότι οι φετινές συμμετοχές ήταν: για τα 1.000 μ. 121  και για τα 10.000 μ. 537  έπρεπε να έχουν αντίστοιχες ποσότητες στα είδη που ανέφερα πιο πάνω και να αυξήσουν τον αριθμό των εθελοντών, για να μην παρουσιαστεί καμμία έλλειψη. Προσήλθαν όμως: στα 1.000 μ. 74 παιδιά  και στα 10.000 μ.  301 δρομείς. Μία αποχή 43%. Αυτό προσωπικά εγώ το χαρακτηρίζω τουλάχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Σας μεταφέρω όμως και την απογοήτευση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, που αναλογίζονται και λένε: εάν όμως είχαν πληρώσει 10, ή 12, ή 15 ευρώ, τότε μήπως θα υπολόγιζαν περισσότερο τον αγώνα μας;; Δηλαδή εδώ ισχύει και επαληθεύεται ότι το ΔΩΡΕΑΝ κάποιοι δεν το εκτιμούν;;

Γιατί αγαπητοί δρομείς δείχνετε τέτοια συμπεριφορά και τέτοιο χαρακτήρα;;

Σας παρακαλώ να μου στείλετε ένα μήνυμα, για να δω κι εγώ ποιο είναι το λάθος μας και μήπως είμαι υπερβολικός που σας κάνω παράπονα.

Μερικοί από εσάς με γνωρίζουν περισσότερο και ξέρουν ότι προσπαθώ για τη διάδοση του Μαζικού Αθλητισμού, γιατί θεωρώ ότι είναι δικαίωμα του πολίτη να έχει χώρους και συνθήκες να αθλείται. Αλλά θα πρέπει να είναι «πολίτης», συνειδητός και συνεπής.

Όταν διαβάζετε μία προκήρυξη ενός αγώνα, σας παρακαλώ να σκεφθείτε το χρόνο και τα έξοδα που διαθέτουν οι διοργανωτές, για να τα βρείτε εσείς όλα έτοιμα και να κάνετε το τρέξιμό σας. Οι διοργανωτές και ειδικά όσοι ασχολούμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ έχουμε τεράστια ευθύνη. Δεν ζητάμε καμμία ανταμοιβή. Αλλά εμένα με πειράζει όταν βλέπω αυτήν την αδιαφορία και την ασυνέπεια.

Γράψτε μου την άποψή σας και εσείς που δεν ήρθατε, αλλά και εσείς οι υπόλοιποι που ήσασταν συνεπείς. Εάν εσείς ήσασταν στη θέση μου τι θα κάνατε;;

Μπορεί  απ’ αυτόν το διάλογο να εξαχθεί κάποιο καλό συμπέρασμα

Εγγραφές - Πληροφορίες Αγώνων

Ο Τελμησσός Τιμά και Βραβεύει 2019

Oμαδικές Προπονήσεις

Φυσικοθεραπεία

Τράπεζα Αίματος

Προπονητικά βοηθήματα

Βρείτε μας στο facebook

 

Βρείτε μας στο instagram

(https://www.instagram.com/telmissos_/?hl=el)

 

 

Facebook Fanpage

Αναζήτηση

Ο Τελμησσός είναι μέλος της Ομοσπονδίας ΕΟΣΛΜΑ-Υ

 

Για περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές

(υπεύθυνος Κος Θέμης Μητρόπουλος)
Πρόεδρος Αστέρα Μαραθώνα.Τηλ επικ: 6989730510 & 22940 78933

 

 

Τουριστικός Οδηγός Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

 

 

 

 

               https://bioiatriki.gr/el/

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

 

https://www.lively-events.com

 

 

 

 

Μηνιαίο e-Περιοδικό "Ο Αθλοσώστης"


Περιέχει όλα τα νέα του χώρου (άθλημα, εθελοντισμός, επάγγελμα).
Στείλτε email στο elagreece@gmail.com για να το λαμβάνετε δωρεάν.
Στέλνετε τα νέα σας για να τα δημοσιεύσουμε.
http://sportlifesaving.blogspot.gr/p/blog-page_26.html

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 

ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

 

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ  2014

Διοργανώσεις

NewsLetter

Επικοινωνία

Γραφεία Συλλόγου
Λ.Μαραθώνος 95 Νέα Μάκρη, 19005
τηλ: 22940-98696-6942633465
www.telmissos.gr, info@telmissos.gr

 
JSN Force template designed by JoomlaShine.com