Ο αυθεντικός σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος - The original club Marathon Runners of Marathon.

                          

Ο ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ  ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΑΣ ΤΑΚΗ ΣΚΟΥΛΗ

Ο Τελμησσός διοργανώνει την ιστορική διαδρομή των τεσσάρων αρχαίων πόλεων του Δήμου Μαραθώνα.

Προσοχή : Δεν είναι αγώνας!!!

ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Τρέχουμε για τρίτη  χρονιά  στην ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ,  τιμώντας την ιστορία του Δήμου Μαραθώνα. Υπεραπόσταση 73 χλμ Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2023 ώρα 6:00 πμ.

 

Μαραθώνας- Οινόη- Προβάλινθος-Τρικόρυνθος. Είναι οι τέσσερις αρχαίοι δήμοι της ιστορικής πεδιάδας του Μαραθώνα που συνιστούσαν την περίφημη ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ της περιοχής. Τιμώντας την ιστορία του τόπου μας ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων  ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν. Μάκρης – Μαραθώνος διοργανώνει ένα δρομικό ταξίδι στην ιστορία τρέχοντας δίπλα από σπουδαία αρχαιολογικά αξιοθέατα του Δήμου Μαραθώνα. 

Διαδρομή: Με εκκίνηση στην περιοχή Προβάλινθος- τη σημερινή Νέα Μάκρη και τα περίχωρα της- και συγκεκριμένα από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα Νέας Μάκρης, κατευθυνόμαστε προς παραλία Μαραθώνα ακολουθώντας τη διαδρομή του παραλιακού μετώπου και περνώντας από το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών στην Μπρεξίζα.   Στη συνέχεια θα αντικρίσουμε τον Τύμβο Μαραθώνα και θα κατευθυνθούμε προς την περιοχή Τρικόρυνθο και προς το Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα. Κατόπιν κατευθυνόμαστε προς περιοχή κάτω Σούλι και περιοχή Λοιμικού στον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα. Αμέσως μετά ακολουθούμε τη διαδρομή προς Γραμματικό και Βαρνάβα.

Εκεί πάντα κάθε χρονιά μας υποδέχεται και ανοίγει τις πόρτες του το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου Βαρνάβα με την ευγενική φιλοξενία και προσφορά τους με κεράσματα.

Από εκεί επιστρέφουμε προς Μαραθώνα, με κατεύθυνση προς την περιοχή Οινόη Μαραθώνα, Πύργο Οινόης, Σπήλαιο Πανός, κατοικία Ηρώδη Αττικού. Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής ακολουθεί την κατεύθυνση προς περιοχή Βρανά- Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο- Τύμβο Πλαταιών Μαραθώνα - Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα περιοχή Τσέπι και ο τερματισμός θα γίνει στην Αφετηρια του Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα. Με τον τερματισμό μας ολων των συμμετεχόντων θα ακολουθήσει η έναρξη του Αθλητικού - Πολιτιστικού μήνα Μαραθωνιου, αφιερωμένος στον Μαραθωνιο Δρόμο και στα 40 χρόνια Αυθεντικού Κλασσικου Μαραθωνίου. Θα προσφερθει κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες και φίλους, προσφορά απο τους συλλόγους και επαγγελαμτίες της περιοχής μας.    Η απόσταση που θα διανύσουμε είναι 73 χλμ.

Σκοπός και στοιχεία διαδρομής: Σκοπός της διαδρομής είναι η ανάδειξη της ιστορικής μας περιοχής, με τα σπουδαία και σημαντικής αρχαιολογικής και περιβαλλοντολογικής σημασίας αξιοθέατα.   Η διαδρομή δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ  Δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση. Σε όλη τη διαδρομή η οποία θα είναι σηματοδοτημένη, θα υπάρχει υποστήριξη με  προπορευόμενα οχήματα για τροφοδοσία και για κάθε άλλη βοήθεια και ανάγκη. Θα υπάρχουν και τρεις κεντρικοί σταθμοί υποστήριξης στη διαδρομή μας. Τρέχουμε με δική μας ευθύνη και εάν επιθυμούμε δικό μας συνοδό αυτοκίνητο, αυτό θα γίνει  αποδεκτό αρκεί να μας το δηλώσετε με τη δήλωση συμμετοχής σας.

Εφοδιασμός:
Θα υπάρχει εφοδιασμός τροφίμων και απαραίτητων υγρών καθ΄ όλη τη διαδρομή με προπορευόμενο αυτοκίνητο εθελοντών καθώς και αυτοκίνητο που θα ακολουθεί όλους τους συμμετέχοντες. Τα προσωπικά σας ρούχα ή αντικείμενα μπορείτε να τα παραδώσετε στα αυτοκίνητα των εθελοντών μας που θα ακολουθούν τους δρομείς  σε όλη τη διαδρομή. Επίσης θα υπάρχουν και δυο ή τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού σε κεντρικά σημεία της διαδρομής. Είναι επίσης αποδεκτή η δική σας τροφοδοσία.
Κατά τον τερματισμό μας στην αφετηρια του Μαραθωνίου Δρόμου θα παραχωρηθεί γεύμα και κέρασμα από συλλόγους και επιχειρήσεις του Δήμου μας στα πλαίσια της έναρξης του Αθλητικού - Πολιτιστικού Μήνα Μαραθωνίου.  Κατά τον τερματισμό, μπορείτε να αλλάξετε στο χώρο της Αφετηρίας του  Μαραθωνίου Δρόμου. Τελειώνοντας θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των δρομέων προς το σημείο εκκίνησης στον Άγιο Ανδρέα.
 
Τόπος, ημερομηνία και ώρα εκκίνησης:
Εξωκλήσι Αγίου Ανδρέα Νέας Μάκρης Αττικής.  
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023- ώρα: 06:00πμ.
 
Τόπος, ημερομηνία και χρονικό όριο τερματισμού:
Αφετηρία  Μαραθωνίου Δρόμου Μαραθώνα.  
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 - ώρα: 16:30μμ.
 
Στοιχεία συμμετοχής:
Τονίζουμε ότι η συγκεκριμένη διαδρομή δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ. Είναι μια μεγάλη προπόνηση με περιορισμένες θέσεις. Τρέχουμε μαζί χωρίς συναγωνισμό και χωρίς χρονομέτρηση. Δίνουμε επίσης τη δυνατότητα συμμετοχής σε όποιον θελήσει να κάνει μια μικρότερη διαδρομή, πχ από την παραλία της Νέας Μάκρης μέχρι το Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα στον Σχοινιά, κατι σαν σκυταλοδρομια. Αυτό θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με ατομική ευθύνη του κάθε δρομέα. Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε και να γνωρίσουμε τρέχοντας και μικρότερες διαδρομές  στην ιστορική περιοχή μας.
 
Δηλώσεις συμμετοχής:
Δηλώνουμε τη συμμετοχή μας με ατομική ευθύνη.  
Το όριο συμμετοχών είναι αυστηρά έως 30 άτομα και δεν υπάρχει κόστος. 
Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως Παρασκευη  6  Οκτωβρίου  2023, επικοινωνώντας με τον Βλάση Καραβασίλη στο τηλ: 6942633465.

Ο Τελμησσός Τιμά και Βραβεύει

Τράπεζα Αίματος

TV-VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Λίμνης Μαραθώνα 2023

 

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Πεντελικό Μάραθων 2022

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Λίμνης Μαραθώνα 2022

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Ραμνούς 2022

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Βελερεφοντεια 2022

Δείτε εδώ το video από τον 5ο αγώνα Λίμνης Μαραθώνα

Δείτε εδώ το video από τον 1o Ημιμαραθώνιο Άνδρου

Τρέχοντας στα δικά μας βουνά και μονοπάτια_1

Τρέχοντας στα δικά μας βουνά και μονοπάτια_2

Τρέχοντας στα δικά μας βουνά και μονοπάτια_3

 

Βράβευση Στέλιου Πρασσά και Ηρακλή Βασιλειάδη,στο gala της ΑΙMS

Oμαδικές Προπονήσεις

Φυσικοθεραπεία

Προπονητικά βοηθήματα

Βρείτε μας στο facebook

 

Βρείτε μας στο instagram

(https://www.instagram.com/telmissos_/?hl=el)

 

Γίνε εθελοντής

 

Στοιχεία υπευθύνου σχετικά με τους εθελοντές : Θωμάς Παπαβασιλείου , τηλ. 6975022529

 

Αναζήτηση

Τρέξε και ανακάλυψε το Δήμο Μαραθώνα

Ο Τελμησσός είναι μέλος της Ομοσπονδίας ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Τουριστικός Οδηγός Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

https://www.lively-events.com

 

Το Οινοποιείο ΖΕΓΓΙΝΗΣ με την άριστη βραβευμένη εκλεκτή ποιότητα οίνων, προωθεί και προβάλει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Ιστορικού μας Δήμου Μαραθώνα, καθώς και όλες τις δράσεις του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝ

 

Ο Τελμησσός συνεργάζεται με τα Θρησκευτικά Μονοπάτια και Πολιτιστικές Περιηγήσεις
https://www.facebook.com/religiouspaths/

 

 

 

Μηνιαίο e-Περιοδικό "Ο Αθλοσώστης"


Περιέχει όλα τα νέα του χώρου (άθλημα, εθελοντισμός, επάγγελμα).
Στείλτε email στο elagreece@gmail.com για να το λαμβάνετε δωρεάν.
Στέλνετε τα νέα σας για να τα δημοσιεύσουμε.
http://sportlifesaving.blogspot.gr/p/blog-page_26.html

«Μαραθώνιος & Μαραθώνας»: η επάνοδος!

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 

ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

 

Διοργανώσεις

NewsLetter

Επικοινωνία

Γραφεία Συλλόγου

Λ.Μαραθώνος 95 Νέα Μάκρη Αττικης . Τ.Κ. 19005


Site: www.telmissos.gr
Email: info@telmissos.gr

 
JSN Force template designed by JoomlaShine.com