Ο αυθεντικός σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος - The original club Marathon Runners of Marathon.

                          

ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ 2022
Κυριακή 10 Ιουλίου 2002
 
Τα ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ είναι η καλοκαιρινή γιορτή της ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, η γιορτή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ, ο αγώνας δρόμου που τιμά το Μυθικό Ήρωα της Λυκίας, τον Βελλερεφόντη από την παλιά Μάκρη της Μικράς Ασίας, την αρχαία ΤΕΛΜΗΣΣΟ.


Πέρασαν 22 χρόνια από τότε που τα εμπνεύστηκε ο Βλάσης Καραβασίλης, η ψυχή των Βελερεφοντειων και του Τελμησσού, γόνος τρίτης γενιάς με καταγωγή από την Μάκρη της Μικράς Ασίας, την αρχαία Τελμησσό.
Η φετινή χρονιά, η 20η φορά διοργάνωσης των Βελερεφοντείων- με αποχή δυο ετών εξαιτίας της πανδημίας- ήταν αφιερωμένη στη μνήμη για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Μετά από όλες τις δυσκολίες της κατάστασης που βιώνουμε από την πανδημία, φίλοι, αθλητές, συναθλητές αλλά και πολίτες ανταποκρίθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την καλοκαιρινή όμορφη αυτή εκδήλωση που έχει ως επίκεντρο το γραφικό λιμανάκι της Νέας Μάκρης.
Ξεκινήσαμε πρώτα με τον αγώνα 300μ για παιδιά! Η χαρά και η αγωνία ζωγραφισμένες στα προσωπάκια τους! Κάποια έτρεχαν για πρώτη φορά και ένιωσαν περήφανα όταν τερμάτισαν και έλαβαν το μετάλλιο τους.
Να επισημάνουμε ότι οι παιδικοί αγώνες στην Ελλάδα ξεκίνησαν από τα Βελερεφόντεια!!!
Στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα των 6 χμ. Η διαδρομή υπέροχη στον πανέμορφο πεζοδρόμο με κατεύθυνση προς την παραλία Μαραθώνα και επιστροφή.
Οι συμμετέχοντες έχουν την τύχη και τη χαρά να τρέχουν με εκκίνηση τον Ναυτικό Όμιλο της Νέας Μάκρης, δίπλα στη θάλασσα με τερματισμό τον υπέροχο διαμορφωμένο χώρο πράσινου στο Λιμανάκι.
Ο Τελμησσός ως οικοδεσπότης υποδέχθηκε όλους τους συμμετέχοντες στον τερματισμό τους με όλα τα καλούδια που είχαν προσφέρει χορηγοί και υποστηρικτές.
Φέτος οι νικητές στους άνδρες ήταν ο Τούμα Μπαγιούμι με χρόνο 20.53.40, ο Παναγιώτης Αλεβίζος με χρόνο 21.16.20 και ο Νικόλαος Σκούταρης με χρόνο 21.53.80.
Στις γυναίκες νικήτριες ήταν η 14χρονη Κορίνα Πορικού με χρόνο 23.16.40, η Μαρί Βλάση με χρόνο 24.04.60, και η Σπυριδούλα Σούμα με χρόνο 26.40.50.
 
Φυσικά η επιτυχία σε μια διοργάνωση οφείλεται και στην υποστήριξη των χορηγών και των εθελοντών. Όπως προαναφέραμε τα Βελερεφόντεια ήταν αφιερωμένα στην μνήμη των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και δεν ήταν δυνατόν να μην παραβρεθούν οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι. Η παρουσία και η προσφορά τους είναι σπουδαία και πολύτιμη προς την κοινωνία μας αφού διατηρούν ζωντανά τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις μας. Ο σύλλογος Μακρινών - Λιβισιανών Νέας Μάκρης - οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής- συνόδευσε την τελετή των απονομών υπό τους ήχους τραγουδιών της Μάκρης, Μικράς Ασίας με κυρίες από τη χορωδία και με παιδιά με τις παραδοσιακές τοπικές παιδικές ενδυμασίες.
Πολύ σημαντική και η παρουσία του δραστήριου Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Σουλίου  ‘Μιλτιάδης Μαραθώνος’ ενός συλλόγου με δυνατή παρουσία στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με ρίζες από την Μικρά Ασία, που υποδέχθηκε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στον τερματισμό τους με χειροποίητα Μικρασιατικά γλυκίσματα!!
Παρών ήταν φυσικά και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης που κατέχει ένα πλούσιο και μακρόχρονο δημιουργικό  ενεργητικό στον πολιτισμό και αθλητισμό στην περιοχή μας, και που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του χορευτικού τμήματος χορεύοντας τραγούδια της Μικράς Ασίας.
Και οι τρεις σύλλογοι τίμησαν και μας θύμισαν τις αλησμόνητες Πατρίδες! Ο Τελμησσός ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προσέφερε αναμνηστικά και στους τρεις συλλόγους της περιοχής μας για να τους ευχαριστήσει θερμά για την παρουσία τους στα Βελερεφόντεια.
Παρόντες ήταν επίσης οι εθελοντές της Κοινωνικής Κουζίνας Νέας Μάκρης ‘Ο άλλος Άνθρωπος’, που προσφέρει στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο μας με γεύματα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Ετοίμασαν δροσερές φρουτοσαλάτες για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και τις προσέφεραν στον τερματισμό τους. Φυσικά πολλοί φίλοι συναθλητές ανταποκρίθηκαν στην έκκληση βοήθειας και στήριξης τους προσφέροντας τρόφιμα για το έργο τους.
Ο Τελμησσός ευχαρίστησε θερμά την κοινωνική κουζίνα, καθώς στηρίζει και θα στηρίζει πάντα την σπουδαία και σημαντική προσφορά των εθελοντών της προς τους συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη.
 
Ακολουθήσαν μετά τους τερματισμούς και των τελευταίων αθλητών οι απονομές των συλλεκτικών επάθλων που φιλοτέχνησε ο Βλάσης Καραβασίλης, στο διαμορφωμένο χώρο πρασίνου δίπλα στο λιμανάκι πάντα υπό τους ήχους Μικρασιάτικης  καθώς και Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία της η υφυπουργός τουρισμού Κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έδωσε και την εκκίνηση του αγώνα των 6 χλμ μαζί με τους κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές του Μαραθωνίου Δρόμου Γιάννη Μόνο και Γιώργο Μάλλιαρη. Στην υφυπουργό στον χώρο των απονομών προσεφέρθη από τον πρόεδρο του Τελμησσού ένα συλλεκτικό και σπάνιο έμβλημα του τότε Δήμου Νέας Μάκρης με συμβολισμό τον Βελλερεφόντη όπως ήταν εκείνη την εποχή το σύμβολο που έφεραν οι πρώτοι κάτοικοι από την Μάκρη της Μικράς Ασίας.  
Επίσης τίμησε με την παρουσία του τον αγώνα και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κος Βασίλης Οικονόμου ως παλιός αθλητής.
Σε τοπικό επίπεδο είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τους Αντιδημάρχους Μαραθώνος Βαγγέλη Σωτηρίου, Χρήστο Στάμο, Βαγγέλη Κυπαρίσση, τον πρόεδρο της κοινότητας Μαραθώνος Κώστα Λάσκο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΜΑ Μανώλη Γεωργάτο, τους δημοτικούς συμβούλους Στέλιο Γεραμάνη, Νίκο Καραγιάννη, εντεταλμένο αθλητισμού, το Δημήτρη Τσακιργιάννη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Μάκρης Κώστα Κουλούκουσα και τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Κυριακού.  
Φυσικά ήταν παρών για μία ακόμη φορά ο αγαπητός σε όλους μας πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλογών Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστασεων Κώστας Σάμιος, καθώς και ο ιδρυτής του αδελφού σωματείου Αθηναίοι Δρομείς, και επί σειρά ετών γραμματέας της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Γιώργος Διαμαντής, ο αγαπητός σε όλους μας ακούραστος εθελοντής και πρωτεργάτης του μαζικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών και ιδρυτής του Α.Σ. Ανατολή Νέας Ιωνίας Κώστας Τσαγκαράκης, εκ μέρους των δρομέων Μαρκοπούλου, ο αγαπητός μας Γιώργος Δράκος διοργανωτής του αγώνα της Πανάγιας Μερέντα,  εκπροσωπώντας τον Ευχίδειο Άθλο ο εμπνευστής και διοργανωτής του Ευχιδείου Άθλου Παναγιώτης Αντωνόπουλος με την σύζυγο του Ρίτσα Αντωνοπούλου,  που είχε ετοιμάσει και ένα μεγάλο αναμνηστικό πανό αφιερωμένο στον Τελμησσό, επίσης ο αγαπητός σε όλους μας με προβλήματα όρασης ο Στέργιος Σιούτης συμμετέχων ο ίδιος σε πάρα πολλούς επίσημους  Μαραθωνίους δρόμους  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η σπαρταθλήτρια και μέλος του Τελμησσού Μαρία Σταμούλη ήταν επίσης παρούσα στον αγώνα μας.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση των Βελερεφοντείων και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την επίλεκτη ομάδα εθελοντών διασωστών Μαρκοπούλου Κουβαρά, το Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνος, την πολιτική προστασία του Δήμου Μαραθώνος και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κυπαρίσση για τη συνεχή παρουσία και βοήθεια του προς το σύλλογό μας, την κοινότητα Νέας Μάκρης και συγκεκριμένα το Δ.Σ. και τον πρόεδρο Κο Κώστα Κουλούκουσα, τον Δήμο Μαραθώνος και τους εργαζομένους στον Δήμο μας, τον αγαπητό μας φίλο συναθλητή και μέλος του Τελμησσού Κωνσταντίνο Ρουφαγάλα με την κάλυψη του ήχου και της μουσικής από την εταιρία του  Lively Events.
 
Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς την Ομάδα εθελοντών του Δήμου Μαραθώνος, τους εθελοντές από τα Μαραθώνια μονοπάτια, και γενικά όλους τους εθελοντές που με μεράκι και πολλή χαρά βοήθησαν να διεξαχθεί ο αγώνας με επιτυχία!
Επίσης ευχαριστούμε και τον Ναυτικό Όμιλο Νέας Μάκρης που μας δίνει τη δυνατότητα να δίνουμε την εκκίνηση του αγώνα στο χώρο του.
 
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλούμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και απολαύσαμε όλοι μαζί τη γιορτή των Βελερεφοντείων.
Ανανεώνουμε τη συνάντηση μας στα ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ 2023!!!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

 

ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ 2022

Ο Τελμησσός Τιμά και Βραβεύει

Τράπεζα Αίματος

TV-VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Λίμνης Μαραθώνα 2023

 

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Πεντελικό Μάραθων 2022

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Λίμνης Μαραθώνα 2022

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Ραμνούς 2022

Δείτε εδώ το video από τον αγώνα Βελερεφοντεια 2022

Δείτε εδώ το video από τον 5ο αγώνα Λίμνης Μαραθώνα

Δείτε εδώ το video από τον 1o Ημιμαραθώνιο Άνδρου

Τρέχοντας στα δικά μας βουνά και μονοπάτια_1

Τρέχοντας στα δικά μας βουνά και μονοπάτια_2

Τρέχοντας στα δικά μας βουνά και μονοπάτια_3

 

Βράβευση Στέλιου Πρασσά και Ηρακλή Βασιλειάδη,στο gala της ΑΙMS

Oμαδικές Προπονήσεις

Φυσικοθεραπεία

Προπονητικά βοηθήματα

Βρείτε μας στο facebook

 

Βρείτε μας στο instagram

(https://www.instagram.com/telmissos_/?hl=el)

 

Γίνε εθελοντής

 

Στοιχεία υπευθύνου σχετικά με τους εθελοντές : Θωμάς Παπαβασιλείου , τηλ. 6975022529

 

Αναζήτηση

Τρέξε και ανακάλυψε το Δήμο Μαραθώνα

Ο Τελμησσός είναι μέλος της Ομοσπονδίας ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Τουριστικός Οδηγός Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

https://www.lively-events.com

 

Το Οινοποιείο ΖΕΓΓΙΝΗΣ με την άριστη βραβευμένη εκλεκτή ποιότητα οίνων, προωθεί και προβάλει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Ιστορικού μας Δήμου Μαραθώνα, καθώς και όλες τις δράσεις του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝ

 

Ο Τελμησσός συνεργάζεται με τα Θρησκευτικά Μονοπάτια και Πολιτιστικές Περιηγήσεις
https://www.facebook.com/religiouspaths/

 

 

 

Μηνιαίο e-Περιοδικό "Ο Αθλοσώστης"


Περιέχει όλα τα νέα του χώρου (άθλημα, εθελοντισμός, επάγγελμα).
Στείλτε email στο elagreece@gmail.com για να το λαμβάνετε δωρεάν.
Στέλνετε τα νέα σας για να τα δημοσιεύσουμε.
http://sportlifesaving.blogspot.gr/p/blog-page_26.html

«Μαραθώνιος & Μαραθώνας»: η επάνοδος!

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 

ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

 

Διοργανώσεις

NewsLetter

Επικοινωνία

Γραφεία Συλλόγου

Λ.Μαραθώνος 95 Νέα Μάκρη Αττικης . Τ.Κ. 19005


Site: www.telmissos.gr
Email: info@telmissos.gr

 
JSN Force template designed by JoomlaShine.com