Ο αυθεντικός σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος - The original club Marathon Runners of Marathon.

                                       

Για 23η χρόνια ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ Απόλλων Δυτ. Αττικής , και με τους τοπικούς φορείς, συνδιοργανώνουν εις μνήμη του μεγάλου Έλληνα Μαραθωνοδρομου Νικητή του Μαραθώνιου Δρόμου της Βοστόνη το 1946 Στέλιου Κυριακίδη, έναν αγώνα μνήμης και τιμής στην περιοχή του Πύργου Κορινθίας, που διάλεξε τα τελευταία χρόνια της ζωής του μαζί με την σύζυγο του να ζήσει.

Έτσι λοιπόν εδώ και 23 χρόνια ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας με τον πρωτεργάτη και ακούραστο παράγοντα του Κλασικού Αθλητισμού Κο Κώστα Σαμπατακακη, τέως Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Αττικής, και με την πολύτιμη υποστήριξη και βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τα τελευταία χρόνια με την συμπαράσταση και βοήθεια του Απόλλων Δυτ. Αττικής, συνδιοργανώνουν τον Τιμητικό Αγώνα Δρόμου απόστασης 7χλμ στο όμορφο χωριό που αναπαύεται ο αείμνηστος Στέλιος Κυριακίδης. Σε έναν αγώνα με ιδιαίτερο χαρακτήρα τιμής και μνήμης, για έναν μεγάλο Έλληνα που με την Νίκη του το 1946 στην Βοστόνη, δώρησε τότε δυο πλοία με τρόφιμα, δηλαδή όλο το έπαθλο που του δόθηκε από την Αμερικάνικη Πολιτεία, στους Έλληνες Πατριώτες του που λημοκτονουσαν μετά την Γερμανική κατοχή. Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες αθλητές τιμούν με την παρουσία τους την εκδήλωση ξεκινώντας πάντα με την κατάθεση Στεφάνου  από τους παρευρισκόμενους αθλητές,στο Κοιμητήριο που αναπαύεται μαζί με την σύντροφο του ο αείμνηστος Στέλιος Κυριακίδης. Ακολουθούν μετά οι αγώνες δρόμου και για τα παιδιά οι μικρότερες διαδρομές, και για τους μεγάλους η διαδρομή των 7χλμ. Μετά τον τερματισμό όλων των αθλητών ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές στην πλατεία του χωρίου.Εμείς όλοι οι αθλητές οφείλουμε να τιμάμε κάθε χρόνο με την παρουσία μας την οργάνωση αυτή τιμώντας έτσι τον αείμνηστο Στέλιο Κυριακίδη.

Στον Κυριακίδειο Δρόμο συμμετείχαν  και τίμησαν με την παρουσία τους και οι αθλητές μας και μέλη μας από τον Τελμησσό, ο Βλάσης Καραβασίλης , η Μαρία Μαργαρίτη,  Ο Ντίνος Δωδης,η  Ρένα Ιορδάνου, η Γιούλα Βουδρη, ο Βαγγέλης Παλιογιάννης. Αξίζουν βέβαια και συγχαρητήρια για τις διακρίσεις τους λαμβάνοντας και πρώτες και δεύτερες αλλά και τρίτες θέσεις στις κατηγορίες τους.
 

 

Ο Τελμησσός Τιμά και Βραβεύει 2019

Τράπεζα Αίματος

Oμαδικές Προπονήσεις

Φυσικοθεραπεία

Προπονητικά βοηθήματα

Βρείτε μας στο facebook

 

Βρείτε μας στο instagram

(https://www.instagram.com/telmissos_/?hl=el)

 

 

Facebook Fanpage

Αναζήτηση

Τρέξε και ανακάλυψε το Δήμο Μαραθώνα

Ο Τελμησσός είναι μέλος της Ομοσπονδίας ΕΟΣΛΜΑ-Υ

 

Για περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές

(υπεύθυνος Κος Θέμης Μητρόπουλος)
Πρόεδρος Αστέρα Μαραθώνα.Τηλ επικ: 6989730510 & 22940 78933

 

 

Τουριστικός Οδηγός Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

 

 

 

 

https://vaspmedical.gr/

 

            

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

 

https://www.lively-events.com

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ "HEALTH AND STEP"

 


 

 

 

 

Μηνιαίο e-Περιοδικό "Ο Αθλοσώστης"


Περιέχει όλα τα νέα του χώρου (άθλημα, εθελοντισμός, επάγγελμα).
Στείλτε email στο elagreece@gmail.com για να το λαμβάνετε δωρεάν.
Στέλνετε τα νέα σας για να τα δημοσιεύσουμε.
http://sportlifesaving.blogspot.gr/p/blog-page_26.html

 

«Μαραθώνιος & Μαραθώνας»: η επάνοδος!

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 

ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

 

Διοργανώσεις

NewsLetter

Επικοινωνία

Γραφεία Συλλόγου
Λ.Μαραθώνος 95 Νέα Μάκρη, 19005
τηλ: 22940-98696-6942633465
www.telmissos.gr, info@telmissos.gr

 
JSN Force template designed by JoomlaShine.com